Gezellig met je kinderen op de fiets? Het klinkt leuk maar het is in de praktijk soms best lastig. Met het extra gewicht van de kinderen is de fiets al snel een stuk zwaarder en daardoor minder wendbaar. Ook het vooruitkomen komen kost meer kracht en energie, laat staan als je tegenwind heeft…

Wat is een moederfiets/mamafiets?

Er zijn fietsen speciaal ontworpen voor moeders/vaders met kinderen. Deze fietsen worden ook wel moederfietsen genoemd. Een moederfiets is ontworpen met het oog op comfort en veiligheid voor zowel moeder/vader als voor de kinderen. Moederfietsen hebben een extra sterk frame, stevige spaken, extra sterke banden en een lage, ruime instap.

Elektrische moederfiets; stevigheid én fietsgemak

Naast de “gewone” moederfiets is er ook de elektrische moederfiets! Hiermee heb je de extra stevigheid van een moederfiets en het steuntje in de rug van een e-bike variant. Ideaal toch? Zo hoeft je nooit meer oververhit en uitgeput bij de crèche aan te komen en ben je er ook nog eens sneller! Nieuwsgierig naar de moederfiets? Bekijk het overzicht met alle moederfietsen.

Kinderzitjes en fietsstoeltjes

Om je kinderen makkelijk te vervoeren met je moederfiets zijn de kinderzitjes onmisbaar! Gemiddeld kunnen kinderen vanaf ongeveer 9 maanden goed zitten in een kinderzitje. Ben je op zoek naar een kinderzitje voor op je moederfiets? Lees dan ook “kinderzitjes voor op de elektrische moederfiets” en/of ga hier meteen op zoek naar een geschikt kinderzitje.